Akte van schenken

Speciale ekonotaris actie voor oekraïne

Dagen

Samen zijn we de maatschappij. Ook wij zijn geraakt door de situatie in oekranië en willen met het kantoor onze bijdrage doen.

Dit doen wij door op 12 mei de ‘Dag van de Schenking’ te introduceren. Deze dag reserveren wij helemaal voor het maken van akten van schenking (op papier). Met een speciale actieprijs van €147,- per schenkingsakte*. De gehele opbrengst van deze dag doneren wij aan Vluchtelingenwerk Nederland. 

DAG VAN DE SCHENKING | 12 MEI

20 tijdsblokken**

Op 12 mei zijn 20 tijdsblokken beschikbaar van een half uur. Op deze manier halen we een maximaal resultaat. U kiest uw gewenste tijdsblok in onze online agenda.

voorbereiding

Nadat u het tijdsblok heeft gekozen ontvangt u van ons een formulier voor gegevens zodat wij alvast kunnen starten. Onze systemen zijn veilig en waarborgen de privacy.

contact

Wij nemen vooraf altijd contact op als we vragen hebben of een en ander niet duidelijk is.

Samen

Zowel de schenkers als de ontvangers*** moeten aanwezig zijn bij het ondertekenen van de akte.

kosten

De akte voor schenken (op papier) kost speciaal voor deze dag slechts € 147,-. Via de knop betaalt en reserveert u uw plek. We hebben ruimte voor 20 afspraken op 12 mei.

LET OP:

*     Het schenkingsbedrag mag niet hoger zijn dan de maximaal geldende vrijstelling.
**   In verband met de voorbereidingen moet uiterlijk 8 mei de afspraak worden gepland.
*** Er geldt een maximum van 5 (klein)kinderen voor de schenking

cropped-logo-ekonotaris-leeg-1.png

Hoe werkt de dag van de Schenking?

Op deze dag kunt u voor het speciale actietarief een akte voor schenken (op papier) laten maken. Het is dus mogelijk om een schenking in contanten of een schenking op papier te doen. 

Deze actie is voor schenkingen aan kinderen en/of kleinkinderen. We hanteren hierbij alleen schenkingen binnen het maximaal vrijgestelde bedrag. Dit kan het jaarlijks vrijgestelde bedrag zijn of eenmalig vrij te besteden belastingvrije schenking. Schenkingen ten behoeve van woning of studie zijn niet mogelijk. 

Hoe werkt schenken op papier

Bij een schenking op papier doet u een schenking aan kinderen of kleinkinderen, maar niet in contanten maar op papier. De (klein)kinderen hebben dan een niet opeisbare vordering op deze schenking tijdens uw leven.

De notaris maakt een akte van schenking op. Deze is nodig als u erfbelasting wilt verlagen. De schenker (in de meeste gevallen de (groot)ouders) moeten jaarlijks 6 procent rente betalen aan de (klein)kinderen. Voor de ontvanger is deze rente vanaf jaar 2 gelijk aan vermogen waarover in box 3 vermogensbelasting moet worden betaald.

Meer over de belastingvrij schenken

Waarom schenken op papier?

Schenken op papier is verstandig op het moment dat veel van het bezit ‘in stenen’ of andere niet liquide middelen zit. Met schenken op papier kunt u gewoon blijven wonen in uw huis, terwijl dit op papier al geschonken is aan de kinderen. Over de schenkingen op papier hoeft geen erfbelasting worden betaald, omdat deze niet meer in de erfenis behoren.

wat onze klanten zeggen

Samen zijn we de maatschappij

 Bij eKo notaris vinden we het belangrijk ons steentje bij te dragen in de maatschappij.  Deze dag zetten wij in het teken van oekraïne. we doneren de volledige opbrengst van deze dag aan vluchtelingenwerk Nederland.

vwn_logo2010_nl_kleur